Atal krijgt acht maanden voorwaardelijk door video

Nice-speler krijgt acht maanden voorwaardelijk door video over conflict in Gaza

4 januari om 09:21
Laatste update: 4 januari om 09:44

Youcef Atal is door de Franse rechtbank veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. De Algerijnse verdediger kreeg die straf vanwege een video die hij plaatste over het conflict tussen Israël en Gaza.

In oktober plaatste hij de video op zijn socials. In die beelden zaten vormen van antisemitisme, waardoor hij nu is veroordeeld vanwege het 'verheerlijken van terrorisme'. Atal bood meerdere malen zijn excuses aan, maar volgens de rechtbank was dit niet genoeg. De verdediger van Nice moet ook nog eens een boete van 45.000 euro aftikken. Hij hoeft dus niet direct de cel in, aangezien zijn straf voorwaardelijk is.

Atal verwijderde vlak na het plaatsen zijn bericht al en vertelde dat hij 'nooit een boodschap van haat zou steunen'. Ook zijn club OGC Nice nam maatregelen tegen de verdediger. De Franse competitie schorste hem voor zeven wedstrijden en voor Nice speelde hij niet meer sinds de post. Algerije houdt wel vertrouwen in Atal. Het land neemt hem ook mee naar de Afrika Cup en liet hem al drie interlands spelen sinds de post.

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkse Africa Cup ooit!