Kwakman kiest speler van het jaar: 'Het boegbeeld van Feyenoord'

Kwakman kiest speler van het jaar: 'Het boegbeeld van Feyenoord'

4 januari - 13:04
38

Santiago Gimenez is voor Kees Kwakman speler van het jaar 2023 in Nederland. De Mexicaan is volgens Kwakman het mooiste voorbeeld van de ontwikkeling van Feyenoord

"Hij had een aanpassingsperiode nodig, maar is vanaf de winter van 2022 onomstreden geworden", begint de analist in Terugblikken met Vedetten van ESPN."De topscorer is altijd de man in beeld en krijgt bijna altijd het hoogste cijfer, maar hij is misschien wel het mooiste voorbeeld van de ontwikkeling van Feyenoord." Gimenez was vóór de winter van 2022 vaak nog tweede keus achter de naar Rangers FC vertrokken Danilo. "Vanaf dat moment is hij (Gimenez, red.) gaan scoren en begon de wederopstanding van Feyenoord."

Voor Kwakman maakt niet alleen het feit dat Gimenez topscorer is hem zo goed. "Het is een groter geheel. Hij is het boegbeeld van Feyenoord dat terugkomt." Aan de andere kant was 2023 voor de grote rivaal Ajax een rampjaar. "Ajax heeft in 2023 wel een dieptepunt bereikt, denk ik", zegt Kwakman, die de bekeruitschakeling tegen USV Hercules als voorbeeld neemt. "Het was een dikverdiende nederlaag tegen een middenmoter uit de Derde Divisie. Ongelofelijk dat dit Ajax overkwam."

Bekijk en beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!