'Onlangs vertrokken Eredivisie-trainer hoog op verlanglijst van dolend FC Köln'

'Onlangs vertrokken Eredivisie-trainer hoog op verlanglijst van dolend FC Köln'

1 januari - 23:45 Laatste update: 2 januari - 00:01
13

Matthias Kohler gaat mogelijk op zeer korte termijn aan de slag als trainer in de Bundesliga. De Duitse tak van Sky Sport meldt maandagavond dat 32-jarige oefenmeester, die recent opstapte bij FC Volendam, hoog op het verlanglijstje van 1. FC Köln zou staan. 

Köln heeft momenteel geen trainer, nadat de clubleiding vier dagen voor kerst brak met Steffan Baumgart. Die Geißböcke beleven tot dusver een vrij dramatisch seizoen. De club bekleedt de zeventiende plek op de ranglijst en verzamelde in de eerste zestien wedstrijden slechts tien punten. Kohler wordt gezien als een kandidaat om daar verandering in te brengen.

Hij werd op 5 december op non-actief gezet bij Volendam, waar vanwege de bestuurscrisis een ware exodus plaatsvond. Even daarvoor kondigde Kohler zelf al aan op te stappen bij de Palingboeren. Hij verklaarde zich daarmee solidair aan 'Team Jonk'. Inmiddels stsaan Regillio Simons en Michael Dingsdag voor de spelersgroep, die op 14 januari de Eredivisie hervat met een wedstrijd tegen Almere City. 

Kohler begon zijn loopbaan als trainer in de jeugd van Ajax. In 2019 vertrok hij naar het Slowaakse AC Trencin, waar hij eindverantwoordelijke werd. Via jeugdelftallen van FC Basel streek hij in 2021 neer bij Volendam, waar hij voor dit seizoen fungeerde als rechterhand van Wim Jonk.