Dest over ongeslagen status van PSV

PSV blaakt van zelfvertrouwen: 'Met focus kunnen we ongeslagen kampioen worden'

5 januari om 12:28

Sergiño Dest heeft erg veel vertrouwen in zijn ploeg PSV. De gehuurde verdediger van FC Barcelona gaf eerder aan dat hij nog niet weet waar hij volgend jaar speelt. In Eindhoven heeft Dest het in ieder geval naar zijn zin en denkt hij dat de ploeg tot iets groots in staat is.

"Ik vind het mooi staan, zestien gespeeld, zestien keer gewonnen", vertelt Dest over de zegereeks van PSV tegenover Voetbal International. "Ik heb de stand echt een paar keer bekeken op internet, haha. Het is echt een bijzondere prestatie. Maar ik heb echt het gevoel dat als wij heel erg gefocust blijven en we met elkaar altijd honderd procent geven tijdens trainingen en wedstrijden, wij in staat zijn om ongeslagen het seizoen af te maken. Daar heb ik echt vertrouwen in. Het ligt aan onszelf."

Dest vertelt dat bij het scherp houden van elkaar ook hoog in het vaandel staat bij PSV. "Daar helpt een trainingskamp toch bij. We zien elkaar weer, iedereen zit vol verhalen en daarna is het keihard werken. We proberen elkaar zo fit mogelijk te krijgen. Zo’n vct-training, zeven tegen zeven, vind ik persoonlijk ook het leukst. Ik houd daarvan. Fel, intensief en ik ben er ook goed in, haha. Het gaat ergens om en tegelijk word je fit."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!