Seuntjens over terugkeer en 'schijninteresse': 'Hoe dat in nieuws komt, geen idee'

Seuntjens over terugkeer en 'schijninteresse': 'Hoe dat in nieuws komt, geen idee'

6 januari - 10:00 Laatste update: 16:36
15

Ralf Seuntjens heeft in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, openhartig verteld over zijn terugkeer bij De Graafschap. Andere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hadden ook een oogje op de Seun of God, maar toen de Superboeren aanklopten twijfelde hij geen moment.

Na een zware periode in Japan, waarin Seuntjens te maken kreeg lymfeklierkanker, is hij nu terug op de Nederlandse velden. Met zijn gezondheid gaat het goed, vertelt de spits in #DoneDeal. "De resultaten van de onderzoeken zijn nog steeds positief, dus dat is goed. Mijn conditie moet ik weer opbouwen, maar tot nu toe pak ik het goed op. We zijn bij De Graafschap pas twee trainingen onderweg. Na de training staat er wat spanning op mijn kuiten, maar al met al ben ik niet ontevreden."

Wedden

Meer odds

'De Graafschap-terugkeer een één-plus-één-is-tweetje'
Vervolgens doet Seuntjens een boekje open over de totstandkoming van zijn De Graafschap-move. "Technisch directeur Peter Bijvelds ken ik nog vanuit mijn tijd bij FC Den Bosch, terwijl ik al een tijdje contact heb met algemeen directeur Michael Ogubai. Toen ik in Japan zat, hebben we het contact onderhouden en daarna is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk werd het concreter en gingen we bellen met elkaar. Daaruit kwam een mooie oplossing, om elkaar vijf maanden te helpen. Ik hoop dat het een sprookje kan worden."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!

De Graafschap was niet de enige club die een oogje had op de geboren Bredanaar. "Er waren ook andere clubs in de markt. Maar toen De Graafschap kwam, was het een één-plus-één-is-tweetje. Ik heb hier wat af te maken, nadat we twee jaar op miraculeuze wijze promotie hebben misgelopen. Dat is een klein litteken dat nog geheeld moet worden. De Graafschap stond er sportief ook veruit het beste voor van de clubs waarmee ik gesproken heb. De voetballer in mij wil namelijk nog echt iets kunnen bereiken. Bij De Graafschap is de kans daarop het grootst."

Als Seuntjens gevraagd wordt welke clubs precies interesse toonden, licht hij twee tipjes van de sluier op. "Dat waren clubs die ook in de Keuken Kampioen Divisie actief waren, maar die staan lager op de ranglijst. Nee, mijn oude club NAC heeft niet aangeklopt. Vanuit België was er ook nog lichte interesse, maar ik heb nooit met die clubs gesproken. Dat noem ik persoonlijk meer schijninteresse. Dat komt dan ineens in het nieuws. Hoe dat kan, terwijl ik zelf niet eens met die clubs gesproken heb, weet ik niet."

'Misschien is dit wel mijn laatste kunstje'
In Doetinchem is men in ieder geval blij met de terugkeer van de aanvaller. "Ik heb heel veel positieve reacties ontvangen", zegt hij. "Een deel is ook altijd negatief, maar ik denk dat negentig procent van de reacties goed was en tien procent minder. Op de training stonden kinderen en ouders ook te wachten op handtekeningen en foto’s. Dat is allemaal heel leuk, daarom ben ik ook zo blij om weer terug te zijn."

Seuntjens sluit niet uit dat het komende half jaar bij De Graafschap zijn laatste kunstje als profvoetballer wordt. "Misschien is dat wel het geval. Ik ben het nog niet op die manier aangevlogen, want ik wil er gewoon nog een fantastisch seizoen van maken en alles eruit halen wat er nog in zit. Zowel bij mezelf als bij De Graafschap. Maar als ik na dit seizoen tot de conclusie kom dat het me te veel energie kost om mezelf weer op te laden na wedstrijden en trainingen, dan komen er wel vraagtekens. Tot nu toe is alles mentaal en fysiek heel goed op te lossen, maar je weet nooit zich dat ontwikkelt. Daarin ga ik wel eerlijk zijn naar mezelf", besluit hij.