'Bergwijn kan zich bij Kudus voegen, ook andere Premier League-clubs melden zich'

'Bergwijn kan zich bij Kudus voegen, ook andere Premier League-clubs melden zich'

6 januari - 10:53 Laatste update: 11:50
279

Steven Bergwijn geldt als toptarget voor West Ham United. De Londenaren willen de aanvaller van Ajax graag deze winter al ophalen, mits er voldoende budget vrijkomt door vertrekkende spelers.

Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Bergwijn hoog op de radar staat bij de Londense club. West Ham winkelde afgelopen zomer ook al flink in Amsterdam. Uitblinkers Edson Alvarez en Mohammed Kudus werden toen overgenomen voor respectievelijk 38 miljoen euro en 43 miljoen euro. Naast The Irons zijn er meer kapers op de kust voor de linksbuiten. Volgens Romano zijn er meerdere Premier League-clubs geïnteresseerd. Daarnaast zou er ook nog steeds interesse zijn vanuit clubs uit Saudi-Arabië. 

Bergwijn kwam in 2022 over van Tottenham Hotspur voor ruim 31 miljoen euro en werd daarmee de recordaankoop van Ajax. Na twee keer goed te zijn begonnen aan een seizoen, viel de vorm snel weg bij de 26-jarige aanvaller. In 65 wedstrijden voor Ajax was hij goed voor 24 doelpunten en negen assists. Zijn huidige  transferwaarde wordt geschat op zo'n twintig miljoen euro.