'Ajax wil aankoopbedrag Bergwijn grotendeels terugverdienen met West Ham-deal'

'Ajax wil aankoopbedrag Bergwijn grotendeels terugverdienen met West Ham-deal'

6 januari - 12:49
122

Ajax hoopt bij een verkoop van Steven Bergwijn het oorspronkelijke aankoopbedrag van 31 miljoen euro grotendeels terug te verdienen, meldt Voetbal International. Ook zou de speler open staan voor een vertrek naar West Ham United.

VI schrijft dat Ajax nog geen bod heeft ontvangen op Bergwijn, maar dat het snel kan veranderen wanneer West Ham afscheid neemt van een aantal spelers. 'In principe laat de club uit Amsterdam Bergwijn liever niet gaan, maar met een verkoop kan de club een financieel gat dichten. Ajax legde in de zomer van 2022 31 miljoen neer voor Bergwijn en hoopt een groot gedeelte van dat bedrag nu ook weer terug te kunnen krijgen', wordt geschreven.

Bergwijn heeft nog niet aangegeven weg te willen bij Ajax, maar sluit een vertrek ook niet uit. 'Hoewel Bergwijn onlangs zelf aangaf niet per se weg te hoeven bij Ajax, staat hij naar verluidt wel open voor een terugkeer in Londen, waar hij eerder al tweeënhalf jaar voor Tottenham Hotspur speelde', besluit VI. Bergwijn zou bij West Ham veel oude bekenden tegenkomen: Mohammed Kudus en Edson Álvarez verruilden Ajax al voor The Hammers en John Heitinga is de assistent van manager David Moyes. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!