Ajax-belofte Van Axel Dongen worstelt met blessures

Ajax-belofte worstelt met blessures: 'Kan ik eerlijk over zijn: was heel lastig'

6 januari om 16:35

Amourricho van Axel Dongen heeft een boekje opengedaan over zijn blessurehistorie. Het Ajax-talent heeft in zijn nog prille loopbaan al met veel kwetsuren moeten dealen, wat uiteraard niet altijd even makkelijk was.

Op dit moment is Van Axel Dongen weer teruggekeerd van een blessure, die hij opliep bij zijn basisdebuut tegen AZ. "Ik kwam neer en ik wist het direct: dit is niet goed", blikt de aanvaller terug op dat moment, in gesprek met de clubkanalen. "Het was heel moeilijk voor mij, want ik zat er lekker in. Het moment was zo mooi en ik moest weer opnieuw beginnen. Het is lastig als jonge jongen om te accepteren dat mijn fitheid niet meewerkt. Maar getwijfeld heb ik nooit, want ik ben positief. Er gaat een moment komen dat alles op zijn plek valt."

Al zijn blessureleed heeft mentaal veel gevraagd van Van Axel Dongen. "Daar kan ik eerlijk over zijn: het was heel lastig. Ik zat voor mijn gevoel dicht bij een doorbraak, maar die kwam niet vanwege de blessures. Mijn fitheid hield me tegen. In het begin kon ik het makkelijker een plaats geven, want ik dacht: dit is mijn eerste blessure, het hoort erbij. Toen het vaker gebeurde, vooral op momenten dat het goed ging, werd het een mentale klap. Eerst had ik er heel veel moeite mee. Gelukkig kreeg ik steun van buitenaf en bleef ik rustig in mijn hoofd."

Nu let Van Axel Dongen onder meer extra goed op zijn voeding, terwijl hij de dingen waar hij geen invloed op heeft 'met rust' laat. "Ik heb nooit getwijfeld, ben dicht bij mezelf gebleven en heb op mijn kwaliteiten vertrouwd", zegt de buitenspeler, die zijn moeder bedankt. "Zij was en is er altijd voor mij. Mijn moeder en mijn vrienden gaven me vertrouwen op een goed herstel, iedere keer weer. Daarnaast speelt het geloof een belangrijke rol, want ik weet dat God een plan met mij heeft. Alles loopt zoals het moet lopen zeg ik altijd. Ik geloof dat Hij mij dit geeft zodat ik sterker word en klaar ben voor wat er gaat komen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!