Roma betaalt forse som en maakt Huijsen-move bekend, basisnummer voor Nederlander

Roma betaalt forse som en maakt Huijsen-move bekend, basisnummer voor Nederlander

6 januari - 18:12 Laatste update: 18:15
12

De kogel is door de kerk: Juventus-talent Dean Huijsen maakt het seizoen af bij AS Roma. De Europa League-opponent van Feyenoord heeft geen optie tot koop bedongen. In Rome krijgt Huijsen rugnummer 3, terwijl Roma een vrij forse huursom betaalt.

Huijsen leek aanvankelijk op weg naar Frosinone, maar AS Roma heeft de huurtransfer uiteindelijk weten te kapen. Nu maken de clubs de tijdelijke move wereldkundig. Juventus ontvangt een huursom van 500.000 euro voor Huijsen. Dat wordt een bedrag van 700.000 als de geboren Amsterdammer minder dan tien wedstrijden speelt voor de ploeg van José Mourinho.

In Rome gaat Huijsen dus met rugnummer 3 spelen. Op basis daarvan en de hoge huursom, lijkt de jeugdinternational niet gehaald te worden voor de bank. AS Roma was ook naarstig op zoek naar een defensieve versterking. Eerst was Leonardo Bonucci in beeld, maar de fans van Roma gingen daar tegen in protest. I Giallorossi zagen daardoor af van die transfer.

Op 15 en 22 februari krijgt Feyenoord ook te maken met Huijsen. Op die data spelen de Rotterdammers in de tussenronde van de Europa League namelijk tegen AS Roma. De winnaar van het tweeluik gaat naar de achtste finale.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AS Roma (@officialasroma)

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!