PSV kan winstreeks niet voortzetten: Heracles houdt zich staande

7 januari - 14:53 Laatste update: 15:00
216

PSV is het nieuwe jaar niet met een overwinning begonnen. De Eindhovenaren kwamen in een oefenduel met Heracles Almelo niet verder dan 1-1. PSV speelde met een 'schaduwteam', het eerste elftal komt vermoedelijk later nog in actie tegen het Duitse Hamburger SV.

PSV sluit het trainingskamp in Spanje af met twee oefenwedstrijden. Hoofdcoach Peter Bosz koos ervoor om in de wedstrijd tegen Heracles met een ogenschijnlijk B-elftal aan te treden. Het was een mix van Jong PSV-talenten en spelers die dicht tegen het eerste aan lijken te zitten. Zo mochten onder meer Tai Abed, Tygo Land, Isaac Babadi, Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen zich vanaf de start laten zien. Het elftal van Heracles-trainer Erwin van de Looi bestond voornamelijk uit basisspelers.

PSV had, zoals verwacht, veel de bal en was grotendeels te vinden op de helft van hun tegenstander. Na een kleine twintig minuten zette Vertessen zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, het zeventienjarige talent Land gaf de assist. Vertessen lijkt zijn goede vorm van eind 2023 mee te hebben genomen naar het nieuwe jaar. De eerste helft kende niet erg veel kansen, de ruststand bleef dan ook bij 1-0.

In de tweede helft wisselde Heracles volop, zo kwamen er maar liefst acht nieuwe namen binnen de lijnen na ruim een uur spelen. De wissels betaalden zich direct uit, Heracles kwam in minuut 67 op gelijke hoogte door een doelpunt van invaller Jizz Hornkamp. De assist kwam op naam van een andere invaller namelijk Ruben Roosken.

De twee ploegen hielden elkaar in evenwicht en de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Om 16.30 neemt PSV het op tegen HSV.

Opstelling PSV: Drommel; Sambo, Obispo, Oppegard, Mauro Jr.; Van Aanholt, Land, Babadi; Abed (78. Bars), Pepi, Vertessen.

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!