Achtbaan in Marbella: twee goals De Jong, maar PSV speelt 'doelpuntloos' gelijk

7 januari - 18:35
125

PSV heeft zondag een van de meest chaotische oefenwedstrijden in de recente clubhistorie afgewerkt. Van Hamburger SV werd niet gewonnen, maar na afloop ging het niet over de uitslag in Marbella.

PSV en HSV scoorden in de eerste helft vier keer, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Luuk de Jong maakte twee goals, terwijl Guilherme Ramos en Robert Glatzer dat deden voor de huidige nummer drie van de Tweede Bundesliga. Bij de start van de tweede helft begon de oefenwedstrijd echter helemaal opnieuw.

Dat had alles te maken met de rode kaart voor André Ramalho na een half uur spelen. De verdediger van PSV werkte de doorgebroken Immanuel Pherai naar de grond in het strafschopgebied en kreeg rood van de Spaanse scheidsrechter, ondanks verwoede protesten van PSV én HSV. Beide ploegen wilden door met elf man.

Terwijl Ramalho op een bijveld zijn spieren warm hield, werd er in de rust hoog overleg gevoerd tussen PSV, HSV en de arbitrage. De Spaanse autoriteiten gaven echter geen toestemming om de wedstrijd te hervatten met 22 man op het veld, waarop de clubs besloten om na rust dan maar helemaal opnieuw te beginnen. Met 0-0 stand dus.

Nadat Ramalho respijt had gekregen, werd er niet meer gescoord door PSV en HSV. Peter Bosz koos enkele uren na het gelijkspel tegen Heracles Almelo (1-1), waarin een 'schaduwteam' op het veld stond, voor spelers als De Jong, Olivier Boscagli, Johan Bakayoko, Sergiño Dest, Jordan Teze, Joey Veerman, Jerdy Schouten, Walter Benítez en Malik Tillman.