PSV maakt melding van verhuurperiode en verlenging Van Duiven

PSV maakt melding van contractverlenging en verhuurperiode Van Duiven

7 januari om 23:45
Laatste update: 8 januari om 16:14

Jason van Duiven gaat PSV tijdelijk verlaten. Almere City FC huurt de achttienjarige spits tot het einde van het seizoen, meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond.

Van Duiven maakte vorig seizoen veel indruk in de Keuken Kampioen Divisie, werd met vijftien goals topscorer van Jong PSV, maar de sprong naar het eerste elftal is vooralsnog te groot gebleken, mede door de forse concurrentie van aanvoerder Luuk de Jong en Ricardo Pepi. In de zoektocht naar Eredivisie-minuten biedt Almere City nu uitkomst.

Het is de bedoeling dat Van Duiven het seizoen op huurbasis afmaakt bij Almere. 'Dat wordt vermoedelijk begin komende week bekend', schrijft het Eindhovens Dagblad. De talentvolle spits gaat ook zijn contract verlengen bij PSV.

Van Duiven werd als geboren Almeloër vaak in verband gebracht met Heracles Almelo, maar die club was deze winter niet in de markt. RKC Waalwijk wel, maar Almere City gaat met de beloftevolle spits aan de haal. Van Duiven zou 'lucratieve aanbiedingen' uit het buitenland hebben afgeslagen.

In de loop van komende week meldt Van Duiven zich in Almere voor een medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten bij de Eredivisie-debutant, die onder leiding van trainer Alex Pastoor indruk heeft gemaakt in de eerste seizoenshelft. Van Duiven zou volgende week zondag tegen FC Volendam zijn debuut kunnen maken.