'Ajax-toptalent rijgt geïnteresseerde clubs aaneen: Duitse topteams kijken mee'

'Ajax-toptalent rijgt geïnteresseerde clubs aaneen: Duitse topteams kijken mee'

8 januari - 07:50 Laatste update: 10:04
38

Sport Bild meldt maandagochtend dat ook in Duitsland de situatie van Jorrel Hato nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zowel Bayern München als Borussia Dortmund kijkt toe en hoopt van het aflopende contract van het zeventienjarige Ajax-talent te profiteren. 

Het verhaal is bekend: Hato heeft bij Ajax een contract tot medio 2025. Er wordt al geruime tijd gesproken over een contractverlenging, maar die laat tot op heden nog op zich wachten. Wel is Kelvin de Lang, de tijdelijke technisch directeur van de Amsterdammers, positief gestemd over een nieuwe verbintenis. "We willen graag dat hij blijft en we hebben ook goede hoop dat we eruit gaan komen", zei hij tegen het Algemeen Dagblad. 

Ondertussen doemde Arsenal al op als mogelijke nieuwe bestemming voor de Oranje-international. Nu kunnen er volgens Sport Bild dus twee nieuwe clubs worden toegevoegd aan de lijst met geïnteresseerden: Bayern en Dortmund. Het Duitse medium is er niet zo zeker van dat Ajax er uiteindelijk in slaagt om het begeerde talent langer vast te leggen. 

Over hoe concreet Bayern en Dortmund zijn, wordt niets gemeld. Ook is niet duidelijk of één van de twee clubs betere papieren heeft dan de ander. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!