Uitgelekt: Oranje in 'ongewoon, bijna raar' uittenue op EK in Duitsland

Uitgelekt: Oranje in 'ongewoon, bijna raar' uittenue op EK in Duitsland

8 januari - 11:15 Laatste update: 11:44
140

Het uittenue van het Nederlands elftal voor het EK van 2024 in Duitsland is uitgelekt. Volgens Footy Headlines, dat een goede reputatie heeft als het aankomt op uitgelekte shirts, gaan de internationals spelen in een blauw shirt met oranje accenten.

Footy Headlines noemt het EK-tenue, gemaakt door Nike, een 'ongewoon, bijna raar ontwerp' in de kleuren marineblauw, turkooisblauw, oranje en wit. Het shirt heeft een V-hals en het broekje en de sokken zijn eveneens marineblauw. De KNVB en Nike lanceren het nieuwe uittenue in maart of april, zo is de verwachting.

Oranje neemt het in de groepsfase van het EK op tegen Frankrijk, Oostenrijk en een land dat nog een ticket bemachtigt via de play-offs: Polen, Estland, Finland of Wales.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland. Er doen 24 landen mee. De wedstrijden worden in tien stadions in tien speelsteden gespeeld. De openingswedstrijd (Duitsland tegen Schotland) is in München, de finale een maand later in Berlijn.