FC Utrecht concreet voor Lammers

'Lammers staat na vijf mislukte avonturen voor Eredivisie-terugkeer'

9 januari om 14:58
Laatste update: 9 januari om 15:06

FC Utrecht wil Sam Lammers terughalen naar de Eredivisie, aldus het Algemeen Dagblad. Mogelijk wordt de 26-jarige spits van Rangers FC de doelpuntenmaker die trainer Ron Jans zoekt.

Jans was voor de winterstop open over het feit dat hij behoefte heeft aan een scorende spits in de tweede seizoenshelft. Lammers, oud-speler van PSV, sc Heerenveen, Atalanta Bergamo, Eintracht Frankfurt, Empoli en Sampdoria, geldt nu als een belangrijke kandidaat in de Domstad, meldt het AD. Het ligt voor de hand dat Utrecht hem tot het einde van het seizoen zal huren.

Lammers is op een zijspoor beland bij Rangers FC. Britse media meldden eerder dat de aanvaller deze winter mag vertrekken. Lammers werd een half jaar geleden naar Ibrox gehaald voor vier miljoen euro, maar wist niet te imponeren en scoorde pas twee keer. The Daily Record noemde eerder Sunderland, de nieuwe club van zijn oude trainer Michael Beale, als mogelijke nieuwe bestemming.

Lammers heeft bij Rangers een contract tot medio 2027. Hij kwam tot dusver 31 keer in actie in Schotland, waarin hij dus twee keer trefzeker was en twee assists gaf. Na de komst van Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers, ex-PSV) vertroebelde zijn perspectief in Glasgow, waar ook Danilo Pereira en Cyriel Dessers spelen, nog wat verder.