Lammers maakt huurtransfer naar FC Utrecht

Update: bevestiging vanuit FC Utrecht, spits Lammers keert terug in Eredivisie

10 januari om 16:30
Laatste update: 10 januari om 16:30

Sam Lammers gaat terugkeren in de Eredivisie. De 26-jarige spits wordt in de tweede seizoenshelft door Rangers FC verhuurd aan FC Utrecht. Het is de bedoeling dat de huurdeal woensdag beklonken wordt, meldt De Telegraaf.

Dinsdag werd er voor het eerst melding gemaakt van de interesse van Utrecht, een dag later wordt de transfer afgerond. Lammers gaat zich woensdag in Utrecht melden voor de medische keuring en de afhandeling van de laatste details, klinkt het. Rangers verhuurt de spits voor een halfjaar, Utrecht neemt geen optie tot koop mee in de deal.

Lammers tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2026 bij Rangers, dat hem voor 3,5 miljoen euro overnam van Atalanta Bergamo. Dergelijke transfersommen zijn, los van het salaris van de aanvaller, niet op te hoesten voor Utrecht. De Domstedelingen hebben met de komst van Lammers hun gewilde goalgetter binnen. Anthony Descotte (nog geblesseerd) en Isac Lidberg worden de voornaamste concurrenten voor Lammers.

Hoewel Lammers het afgelopen halfjaar de nodige wedstrijden speelde voor Rangers, kiezen beide partijen toch voor een verhuur. Dat hangt samen met de komst van voormalig PSV'er Fábio Silva, die door Wolverhampton Wanderers wordt uitgeleend aan The Gers. In Nederland kwam Lammers eerder uit voor PSV en sc Heerenveen.

Update: het is helemaal rond, Lammers speelt de rest van dit seizoen voor Utrecht. Dat maken de Domstedelingen woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De spits komt tijdelijk over van Rangers FC. "In de persoon van Sam verwelkomen we een gedreven spits", aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!