Update: Kogel door de kerk, FC Groningen en Fortuna bereiken akkoord over doelman

Update: Kogel door de kerk, FC Groningen en Fortuna bereiken akkoord over doelman

12 januari - 13:34 Laatste update: 13:38
27

Fortuna Sittard gaat doelman Michael Verrips voortijdig terughalen van zijn huurperiode bij FC Groningen, meldt RTV Noord. De Limburgers waren met spoed op zoek naar een keeper, nu Ivor Pandur op het punt staat gepresenteerd te worden door Hull City.

Fortuna beschikt achter Pandur nog over Luuk Koopmans en heeft niet de financiële middelen om een nieuwe sluitpost aan te trekken in januari. Het terughalen van Verrips was de voornaamste optie om het gat dat Pandur achterlaat op te vangen en dat is gelukt. Wouter Gudde, algemeen directeur bij Groningen, bevestigt dat Verrips terugkeert.

De 27-jarige Verrips werd medio 2022 voor twee seizoenen uitgeleend aan De Trots van het Noorden, maar aan die periode komt een halfjaar eerder dan gepland een einde. Of Groningen een vervanger gaat halen, laat Gudde nog in het midden. "Die keuze gaan we maken als we iets meer zicht hebben op de rest van de window."

Pandur gaat zijn carrière vervolgen in het Championship. Fortuna vangt naar verluidt zo'n twee miljoen euro voor de doelman.

Update: FC Groningen en Fortuna hebben de vroegtijdige terugkeer van Verrips bevestigd. De doelman is gretig om de concurrentiestrijd bij Fortuna aan te gaan vertelt hij op de website van de Limburgers: "Het voelt goed om weer terug te zijn in Sittard, ik heb er veel zin in om weer aan te sluiten bij de groep en om voor mijn kans te gaan om eerste doelman van Fortuna te worden."