Van de Beek verslaat Simons bij basisdebuut, Frimpong en co. winnen laat

Van de Beek verslaat Simons bij basisdebuut, Frimpong en co. winnen laat

13 januari - 17:25 Laatste update: 17:36
48

Eintracht Frankfurt heeft met debutant Donny van de Beek een knappe zege geboekt op het RB Leipzig van Xavi Simons. In de Red Bull Arena werd het 0-1. Koploper Bayer Leverkusen won met Jeremie Frimpong ook nog laat.

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt 0-1
Trainer Dino Toppmöller koos ervoor om Van de Beek direct voor de leeuwen te gooien tegen Leipzig. De van Manchester United gehuurde Nederlander mocht namelijk als hangende linksbuiten in de basis beginnen tegen de ploeg van Simons, die ook aan de aftrap verscheen. Al snel werd het 0-1 voor de bezoekers: zorgde na nog geen zeven minuten spelen al voor de openingstreffer.

Wedden

Meer odds

Naarmate de wedstrijd vorderde, zocht Leipzig steeds meer de aanval. Frankfurt kwam juist steeds verder onder druk te staan. Van de Beek kreeg vanuit buitenspelpositie nog een kans, maar werd na een uur gewisseld. Hij zag vanaf de bank hoe Leipzig een aantal keer heel dicht bij de gelijkmaker kwam. Die viel echter niet meer. Daardoor gaat Frankfurt met drie punten terug naar huis. De ploeg staat nu vijfde in de Bundesliga, met zes punten minder dan Leipzig.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 0-1
Voor Leverkusen was de opdracht duidelijk, op bezoek bij de nummer elf van de Bundesliga: om met een veilige marge aan kop te blijven moesten Frimpong en consorten winnen. Leverkusen domineerde en had meer dan 75 procent balbezit, terwijl Augsburg geen enkel schot op doel loste. Uiteindelijk trok Leverkusen nog aan het langste eind, door een late goal van Exequiel Palacios.