Steun voor Steijn na Ajax-ontslag: 'Fijnste trainer die ik heb gehad'

Steun voor Steijn na Ajax-ontslag: 'Fijnste trainer die ik heb gehad'

14 januari - 13:04
38

De periode van Maurice Steijn bij Ajax werd geen succes, maar Ralf Seuntjens geeft zeer hoog op van de Haagse oefenmeester. De spits van De Graafschap pareert de kritiek op de bekritiseerde Steijn.

"Mijn ervaring is gewoon dat hij heel goed qua persoon is en qua persoonlijke band. Hij roept je binnen en vertelt zoals het is, ook als dat minder is", steekt Seuntjens van wal bij Goedemorgen Eredivisie. "Bij VVV-Venlo hebben wij toen ook heel aanvallend gespeeld. We maakten de meeste goals in de competitie, we braken records. Het was gewoon heel duidelijk: die gaat door, die zakt in." 

Seuntjens bestrijdt daarmee dat Steijn een verdedigende trainer is. "In de Eredivisie zijn wij wel gaan inzakken, omdat wij als VVV niet hoog druk konden zetten. Dan waren we waarschijnlijk gedegradeerd. Ik vind dat hij heel goed naar zijn materiaal kan werken. Hij is de fijnste trainer met wie ik heb gewerkt."

Steijn vertrok in oktober bij Ajax na een dramatische seizoenstart. De Amsterdammers stonden op dat moment zelfs laatste in de Eredivisie. Zelf weet Steijn zijn moeizame periode voor een groot deel aan de samenstelling van de selectie door directeur voetbalzaken Sven Mislintat, met wie hij al snel in onmin raakte.