Pasveer gaf Ajax-spelers uitleg op magneetbord: 'Deed ik in de periode van Steijn'

Pasveer gaf Ajax-spelers uitleg op magneetbord: 'Deed ik in de periode van Steijn'

13 januari - 16:19
46

Remko Pasveer heeft contact gehad met Peter Bosz in de periode dat hij naar Ajax kon vertrekken. De oefenmeester koos uiteindelijk echter voor PSV. Ook vertelt Pasveer dat hij onder Maurice Steijn aan spelers op een magneetbord uit heeft gelegd hoe Ajax opbouwde onder Erik ten Hag.

Pasveer en Bosz kennen elkaar nog goed van hun gezamenlijke periode bij Heracles. De veertigjarige goalie hoopte dat de oefenmeester afgelopen zomer naar Ajax zou komen. "Ja. Ik heb ook contact met hem gehad in de periode dat het speelde", zegt Pasveer in Het Parool. "Maar ik wist dat hij ook met PSV sprak. Ik ken PSV ook en ik schatte in dat hij daar als familieman ook kon gedijen. Ik wist dat hij in staat is de juiste spelers te benaderen, dus dat PSV waarschijnlijk goed voor de dag zou komen. Daarmee wil ik geen kritiek leveren op het feit dat Ajax niet voor Bosz koos. Hij was ook bij Ajax een goede match geweest, denk ik."

Wedden

Meer odds

Ook onthult Pasveer dat hij heeft geprobeerd om spelers tactisch wat bij te brengen, toen Steijn voor de groep stond in Amsterdam. "In de periode van Maurice Steijn heb ik samen met collega's die er ook al onder Ten Hag bij waren, spelers bijvoorbeeld op een magneetbord uitgelegd hoe we onder hem opbouwden. En ik probeerde spelers mee te krijgen de gym in", zegt de ervaren goalie. Hij probeerde op die manier te helpen om het tij te keren bij Ajax.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!