Romano komt met meer Maatsen-details, 'hogere afkoopsom dan gemeld'

Romano komt met meer Maatsen-details, 'hogere afkoopsom dan gemeld'

15 januari - 19:13
4

Fabrizio Romano heeft meer details bekendgemaakt over de contractsituatie van Ian Maatsen. De linksback ligt nu tot medio 2027 van bij Chelsea, terwijl er inderdaad een afkoopclausule in het contract is opgenomen.

Eerder op maandag kwam er al nieuws naar buiten over de contractsituatie van Maatsen: hij zou bij Chelsea verlengd hebben, terwijl er een afkoopclausule van omgerekend 35 miljoen euro in zijn nieuwe verbintenis zou staan. Nu komt Romano met meer details. Zo heeft Maatsen met één jaar verlengd, waardoor hij nu vastligt tot medio 2027. De Italiaanse transferexpert beweert echter dat de afkoopclausule ruim veertig miljoen euro bedraagt, in plaats van 35.

Vanaf juni wordt de clausule in ieder geval actief, waardoor clubs vanaf dat moment kunnen toeslaan. Voor Borussia Dortmund lijkt dit ook de enige mogelijkheid om Maatsen definitief over te nemen, aangezien de Champions League-opponent van PSV geen koopoptie heeft bedongen in de deal. Het is wel nog maar de vraag of Dortmund tegen die tijd überhaupt het geld heeft op de afkoopclausule te activeren.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!