Zo stemden Koeman en Van Dijk: bondscoach en aanvoerder niet op één lijn

Zo stemden Koeman en Van Dijk: bondscoach en aanvoerder niet op één lijn

15 januari - 23:57 Laatste update: 16 januari - 10:25
40

Ronald Koeman en Virgil hebben namens Nederland hun stem uitgebracht op de Best FIFA Men's Player 2023 Award, maar de Oranje-bondscoach en zijn aanvoerder waren het niet helemaal eens met elkaar. Uiteindelijk ging Lionel Messi er op het prestigieuze gala vandoor met de FIFA Men's Best Player Award.

Bij de jaarlijkse verkiezing van Speler van het Jaar, mogen zowel de bondscoaches als de aanvoerders van elk land stemmen op hun top-drie. Van Dijk heeft er namens Nederland mede voor gezorgd dat Messi aan de haal ging met de eindzege. Hij zette de wereldkampioen op plek één, gevolgd door nummer twee Erling Haaland en nummer drie Kevin De Bruyne. 

De top-drie van Koeman ziet er anders uit. De bondscoach van het Nederlands elftal vond Haaland in de afgebakende periode van 19 december 2022 tot 20 augustus 2023 de allerbeste. Bij hem stond Kylian Mbappé op twee, en Messi op drie. 

Wel waren Koeman en Van Dijk eensgezind wat betreft de beste manager. Allebei brachten zij hun stem uit Pep Guardiola, die uiteindelijk ook verkozen werd tot de beste oefenmeester. Met Manchester City won hij vorig seizoen de treble. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!