Verrassing op FIFA-gala: Messi troeft Haaland af en is beste speler van 2023

Verrassing op FIFA-gala: Messi troeft Haaland af en is beste speler van 2023

15 januari - 22:04
171

Lionel Messi heeft maandagavond beslag gelegd op de FIFA Men's Best Player Award. De 36-jarige Argentijn laat Kylian Mbappé en Erling Haaland achter zich en wint na de Ballon d'Or ook de tegenhanger van die prijs.

De prijs bestaat sinds 2016 en Messi heeft hem voor de derde keer gewonnen. Samen met acht Ballon d'Or-uitverkiezingen is hij de meest gedecoreerde voetballer ooit als het gaat om individuele prijzen. De periode waarover gestemd werd voor de FIFA Men's Best 2023 ging in na het WK in Qatar, waar Messi zich kroonde tot wereldkampioen met Argentinië. Messi krijgt de prijs dus op basis van zijn prestaties bij Paris Saint-Germain en later in 2023 bij Inter Miami CF.

Dat Messi de prestigieuze prijs op zijn naam schrijft, is dus ergens verrassend. Haaland won met Manchester City de treble, maar moet Messi voor zich dulden. Bondscoaches en aanvoerders van de nationale elftallen, journalisten en fans brachten hun stem uit. De vier categorieën telden allen voor 25 procent.

Ederson
City-doelman Ederson kroonde zich tot de beste keeper van 2023. De Braziliaan troefde Thibaut Courtois en Yassine Bounou af.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)