Van 't Schip gaat in op toekomstige rol bij Ajax: 'Dat is wel de bedoeling, ja'

Van 't Schip gaat in op toekomstige rol bij Ajax: 'Dat is wel de bedoeling, ja'

16 januari om 08:26
Laatste update: 16 januari om 10:31

John van 't Schip kan en wil nog weinig kwijt over zijn toekomst bij Ajax. Wel beaamt de huidige trainer dat hij in principe na dit seizoen werkzaam blijft bij de Amsterdamse club.

Van 't Schip werd na het ontslag van Maurice Steijn op interim-basis naar voren geschoven. Ajax zoekt richting volgend seizoen naar een nieuwe eindverantwoordelijke, toch zet Van 't Schip nog niet definitief een streep door het trainerschap. "Ik ben trainer, ik heb me hiertoe gecommit. We zien wel wat er gebeurt", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport.

"Het heeft geen zin om te praten over wat er gaat gebeuren of niet. Ik ben nu bezig met deze groep. Ik weet dat ik terug kan in die rol, want dat is afgesproken", doelt Van 't Schip op zijn functie in het technisch management bij Ajax. Vanaf medio maart zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over de toekomst van Van 't Schip. "Dan komt Alex Kroes en wordt hij mijn aanspreekpunt. Dat zijn nu nog Jan van Halst en Kelvin (de Lang, red.)."

Hoewel het nog niet in beton gegoten is wat Van 't Schip na dit seizoen gaat doen, staat zo goed als vast dat hij bij Ajax actief blijft, in welke rol dan ook. "Dat is wel de bedoeling, ja."