Portugese media: Chelsea legt duizelingwekkend bod neer bij Sporting voor topspits

Portugese media: Chelsea legt duizelingwekkend bod neer bij Sporting voor topspits

16 januari - 10:12
21

Chelsea is naarstig op zoek naar een nieuwe spits. Karim Benzema en Roberto Firmino worden in verband gebracht met een stap naar Stamford Bridge, maar het Portugese Record heeft andere informatie: The Blues hebben Sporting CP-spits Viktor Gyökeres serieus in het vizier.

Het verhaal van de 25-jarige Gyökeres is een bijzondere. Tot vorige zomer speelde hij nog voor Coventry City. Sporting waagde de gok voor twintig miljoen euro en dit seizoen schiet de Zweed ze uit alle hoeken en standen raak. In 24 officiële wedstrijden scoorde hij twintig keer, terwijl hij tien keer aangever was. Chelsea ziet in Gyökeres de gewenste versterking in de punt van de aanval.

Gyökeres prijkt op de voorpagina van Record, dat schrijft dat Chelsea een bod van 85 miljoen euro - bestaande uit een vaste som van tachtig miljoen euro en vijf miljoen euro aan bonussen - heeft uitgebracht. Sporting heeft dit bod van tafel geveegd en wijst naar de afkoopclausule van honderd miljoen euro. Het is onduidelijk of Chelsea aan die vraagprijs wil voldoen.

Onlangs werd Gyökeres in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, al genoemd als geschikte kandidaat voor Arsenal en Chelsea. Beide Engelse grootmachten willen een spits aan de selectie toevoegen.

Luister de desbetreffende aflevering hieronder!