'Chelsea denkt niet aan Eredivisie-topschutter, Benzema mogelijk wél optie'

'Chelsea denkt niet aan Eredivisie-topschutter, Benzema mogelijk wél optie'

15 januari - 10:54
11

Chelsea kan in de zoektocht naar doelpunten weleens een verrassende keuze maken op de transfermarkt. The Telegraph noemt sterren Karim Benzema en Roberto Firmino als opties voor de Londense topclub.

Na drie Premier League-zeges op rij leeft bij Chelsea weer de hoop dat kwalificatie voor Europees voetbal tot de mogelijkheden behoort. De achterstand op nummer vijf Tottenham Hotspur is desondanks nog altijd fors met negen punten. Om de bovenste teams daadwerkelijk uit te dagen kan manager Mauricio Pochettino een bewezen doelpuntenmaker goed gebruiken, luidt het oordeel.

Wedden

Meer odds

The Blues achten Napoli-ster Victor Osimhen en Ivan Toney van Brentford deze maand echter te duur, mede door Financial Fair Play-restricties. Volgens The Telegraph is het ook onwaarschijnlijk 'dat een productieve spits uit Portugal of Nederland meteen resultaat oplevert', waardoor er naar andere opties voor de korte termijn wordt gekeken. De krant noemt daarbij de namen van Benzema en Firmino als potentiële versterkingen op huurbasis.

De tijd moet uitwijzen of Chelsea zich daadwerkelijk zal melden voor één van de twee sterren. Zowel de voormalig aanvaller van Real Madrid als die van Liverpool zou moeilijk kunnen aarden in Saudi-Arabië. Benzema werd zelfs uit de selectie gezet, nadat hij te laat terugkeerde van vakantie.

Chelsea werd de afgelopen weken ook in verband gebracht met Eredivisie-topschutters Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis. De kans dat de Londenaren deze winter aankloppen bij Feyenoord of AZ is volgens The Telegraph dus klein.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!