'Na Utrecht houd ik het voor gezien, dat is waarschijnlijk mijn laatste baan'

'Na Utrecht houd ik het voor gezien, dat is waarschijnlijk mijn laatste baan'

19 januari - 12:12
43

Ron Jans denkt niet dat hij nog heel lang actief is als trainer in het betaald voetbal. De coach heeft het naar zijn zin bij FC Utrecht, maar hij denkt niet dat er nog een nieuw avontuur inzit. Het contract van Jans loopt tot de zomer van 2025 en daarna vindt de routinier het gezegend.

"Over anderhalf jaar als mijn contract afloopt bij Utrecht, of hooguit een jaartje later, dan houd ik het voor gezien", vertelt een openhartige Jans in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Althans dat zeg ik nu hè. Kijk, naar het buitenland wil ik niet meer. De top 3 in Nederland zal mij niet benaderen. Net daaronder, bij FC Twente, ben ik al geweest. Dan is FC Utrecht dé club."

Jans heeft zijn prioriteiten tegenwoordig steeds beter op een rijtje en ziet dat voetbal niet op de eerste plek komt. "Voetbal is belangrijk, zeer belangrijk zelfs. Maar natuurlijk verre van zaligmakend. Tijd steken in vrienden en familie is vele malen wezenlijker. En dat verlies ik niet uit het oog. Sterker: die afleiding heb ik nodig om een goede trainer te kunnen zijn. Juist nu ik nog gezond en mobiel ben, wil ik mijn vrije tijd zo mooi mogelijk besteden."

Het ouder worden is bij Jans ook een logische verklaring voor zijn keuze binnenkort te stoppen als trainer. "Naarmate je ouder wordt, word je ook steeds meer geconfronteerd met je sterfelijkheid. Mijn ouders en schoonouders zijn al een paar jaar weg. Onlangs moesten we Jerry, een goede vriend van pas 53 jaar oud, begraven. Daar sta ik nadrukkelijk bij stil."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!