Ronaldo doet gedurfde uitspraak: 'We zijn al beter dan de Ligue 1'

Ronaldo doet gedurfde uitspraak: 'Ooit bij beste drie competities ter wereld'

19 januari om 17:43
Laatste update: 20 januari om 07:01

Cristiano Ronaldo zit helemaal op zijn plek in Saudi-Arabië. De 38-jarige Portugees geeft hoog op van de Saudi Pro League, die hij vergelijkt met de Franse Ligue 1.

Ronaldo is ruim een jaar speler van Al Nassr. "Ik voel me zo gelukkig bij Al Nassr, het is een geweldige move geweest", stelt de aanvaller bij de Globe Soccer Awards. "Het voetbal in Saudi-Arabië zit in een proces, het zal lang duren. Stap voor stap zal de competitie een topniveau bereiken." 

Binnen afzienbare tijd zal de Saudi Pro League een van de grootste competities ter wereld zijn, denkt Ronaldo. "De Saudi Pro League zal bij de beste drie competities ter wereld horen. De mensen in Saudi-Arabië zullen trots zijn." De goalgetter vergelijkt de competitie in Saudi-Arabië met de grote competities in Europa en doet een gedurfde uitspraak. "De Saudi Pro League is niet minder dan de Ligue 1."

"De Saudi Pro League is competitiever dan de Ligue 1. Dat kan ik stellen, nu ik hier een jaar speel", gaat Ronaldo verder. "We zijn al beter dan de Ligue 1."