Ngonge naar Napoli

FC Groningen gaat cashen: Ngonge maakt jaar na Euroborg-exit toptransfer in Italië

19 januari om 20:30
Laatste update: 19 januari om 20:32

Napoli heeft de komst van Cyril Ngonge aangekondigd. De Belgische aanvaller, die eind 2022 nog op slechte voet vertrok bij FC Groningen, komt over van Hellas Verona en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2028. 

De transfer van Ngonge hing al even in de lucht, maar is vrijdagavond wereldkundig gemaakt door Napoli. De regerend Italiaans landkampioen maakt niet bekend hoe veel het betaalt voor de vleugelspeler, maar volgens recente berichtgeving van Fabrizio Romano gaat het om een transfersom van achttien miljoen euro, exclusief twee miljoen aan mogelijke bonussen. 

Ondanks dat half FC Groningen ziek is (duel met FC Emmen afgelast), valt er nu toch wat te juichen in de Euroborg. Toen Ngonge eind 2022 naar Verona vertrok, heeft de club immers een doorverkooppercentage bedongen. Over de exacte hoogte daarvan bestaat geen duidelijkheid, maar naar verluidt gaat het om tien procent. In dat geval zou Groningen binnenkort een slordige 2 miljoen euro kunnen innen. 

Met Ngonge hoopt Napoli de weg omhoog weer in te zetten. Na het geweldige 2022/23 is het dit seizoen allemaal stukken minder. Napoli bekleedt op dit moment de achtste plek op de ranglijst.