Heracles laat kans op reuzensprong onbenut en speelt gelijk tegen Volendam

20 januari - 20:36 Laatste update: 20:47
13

Heracles Almelo is er zaterdagavond niet in geslaagd het linkerrijtje van de Eredivisie te betreden. De Almeloërs kregen een gouden kans tegen hekkensluiter FC Volendam, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Heracles Almelo - FC Volendam 1-1
FC Volendam begon zaterdagavond zoals gezegd als hekkensluiter aan het duel met Heracles Almelo. Het Andere Oranje begon goed aan de wedstrijd en kwam brutaal op voorsprong: binnen tien minuten kopte Lequincio Zeefuik uitstekend een hoekschop binnen. Heracles zette na het eerste half uur ietwat aan, maar doelman Mio Backhaus kwam tot het rustsignaal steeds als winnaar uit de strijd.

In het tweede bedrijf werd Jizz Hornkamp binnen de lijnen gebracht bij de Heraclieden. De aanvaller hinderde direct de tegenstander en kreeg binnen tien seconden een gele kaart. Hornkamp begon de helft als schlemiel, maar was na ruim een uur spelen wel degene met de gelijkmaker.

Trainer Erwin van de Looi besloot na de gelijkmaker aanvallend te wisselen en bracht onder meer Bryan Limbombe binnen de lijnen. Volendam werd in de slotfase nog een keer gevaarlijk, maar het schot van Zachary Booth vloog over.

Heracles zette naarmate de tweede helft vorderde steeds meer druk, maar wist niet meer voor de winnende treffer te zorgen. Volendam haalt knap een punt op uit Almelo, maar heeft daar weinig aan: de club uit het vissersdorp is nog altijd hekkensluiter. Heracles schuift een plekje op en staat nu veertiende ten koste van FC Utrecht. Het verschil met nummer negen Excelsior bedraagt slechts één punt.