PSV is perfecte status kwijt door Utrecht

PSV is perfecte status kwijt door Utrecht en weet record niet te verbeteren

21 januari om 14:10
Laatste update: 21 januari om 14:25

PSV is er niet in geslaagd het eigen Eredivisie-record aan te scherpen. Wat een historische middag had moeten worden voor de Eindhovenaren draaide door toedoen van een strijdbaar FC Utrecht uit op een teleurstelling: 1-1.

Bij PSV ging het vooraf veel over het lonkende Eredivisie-record door achttien duels op rij te winnen. Dan moest de ploeg van Peter Bosz, met Jerdy Schouten in de basis, nog wel even afrekenen met FC Utrecht. De start was veelbelovend. Al na zeven minuten opende Johan Bakayoko de score. De Belgische vleugelflitser kopte raak op aangeven van Sergiño Dest.

In het vervolg wekte vooral arbiter Joey Kooij de nodige ergernis bij beide teams. Luuk de Jong vond dat Mike van der Hoorn hem wel erg stevig aanpakte en PSV wilde bovendien een penalty na hands van El Karouani. De Galgenwaard was op zijn beurt des duivels nadat een overtreding van André Ramalho op Sam Lammers niet werd bestraft. Diezelfde Lammers, die een verleden heeft bij PSV, probeerde Walter Benítez niet veel later te verschalken met een schot, waar Taylor Booth er wellicht beter voor stond.

Verder waren beide teams vaak ook slordig. Vooral PSV stak duidelijk niet in zijn gebruikelijke vorm, al waren Malik Tillman en Yorbe Vertessen nog wel gevaarlijk. Utrecht antwoordde met een grote kans voor Lammers, die zijn inzet knap gekeerd zag worden door Benítez. PSV had het zodoende niet makkelijk, maar lag halverwege nog wel op koers voor het Eredivisie-record.

De ploeg van Ron Jans stroopte de mouwen in het tweede bedrijf nog wat verder op en kreeg na 53 minuten loon naar werken. Othmane Boussaid schoot raak op aangeven van Lammers. PSV riep het onheil een beetje over zichzelf af, maar Utrecht dwong het succes ook zelf af. Hidde ter Avest had even eerder al op de lat gekopt.

Het spel ging op en neer in de vermakelijke tweede helft, waarbij Utrecht er ook geregeld in slaagde om de bezoekers terug te dringen. PSV was geen schim van het elftal dat dit seizoen door de competitie denderde. Bosz probeerde het tij nog te keren met het inbrengen van spelers als Hirving Lozano en Noa Lang. Dat resulteerde nog bijna in de 1-2. De Mexicaan schoot tegen de lat. Aan de andere kant bracht Jans verdediger Modibo Sagnan nog in als stormram.

Boussaid kreeg nog een aardige kans op zijn tweede treffer, maar het bleef bij 1-1. Voor PSV zijn de druiven daarmee zuur. Het elftal van Bosz blijft steken op gelijke hoogte met het gouden PSV van 1988, dat destijds ook zijn eerste zeventien duels wist te winnen.