Bosz reageert na FC Utrecht - PSV

Bosz ziet vlak waarop PSV meest verzaakte: 'Weten we normaal wel raad mee'

21 januari om 14:45
Laatste update: 21 januari om 14:52

Peter Bosz is teleurgesteld na het eerste puntenverlies van PSV dit Eredivisie-seizoen. De Eindhovenaren werden door FC Utrecht, dat alle credits ontvangt van de PSV-trainer, op 1-1 gehouden. 

"De teleurstelling is natuurlijk groot", vertelt Bosz na afloop voor de camera bij ESPN. "Door het gemis van de drie punten, maar ook doordat je nóg bijzonderder wil zijn", waarmee hij doelt op het aanscherpen van het record, iets waar PSV dus niet in is geslaagd. "Het was gewoon niet goed genoeg vandaag. FC Utrecht deed het goed en wij niet. Voetballend schoten we tekort."

Volgens Bosz ging het voornamelijk fout in de opbouw. "Normaal weten we wel raad met de druk van de tegenstander. Het is geen excuus, maar dit is geen lekker veld om eronderuit te voetballen. Daar hadden we het heel moeilijk mee", analyseert de zestigjarige oefenmeester, die om die reden Jerdy Schouten terug naar achteren schoof. "We kwamen niet genoeg aan het voetballen en met Jerdy achterin kregen we meer rust in het spel."

Ondanks het gelijke spel heeft de PSV-trainer ook genoeg goede dingen gezien, zoals de mentaliteit. "De inzet was geweldig, daar lag het niet aan. Ze hebben tot op het laatste moment alles gegeven. Jammer dat die bal van Chucky (Hirving Lozano, red.) er niet in ging op het einde. Maar dat had ook niet verdiend geweest, al had ik dat niet erg gevonden. De jongens zijn teleurgesteld, maar ik heb ook tegen die jongens gezegd dat elke trainer ervoor zou tekenen, zeventien keer winnen en één gelijkspel."