Haye ziet gewenste transfer in rook opgaan, Heerenveen loopt transfersom mis

Haye ziet gewenste transfer in rook opgaan, Heerenveen loopt transfersom mis

22 januari om 19:06

    Een wintertransfer van Thom Haye naar het Italiaanse Como is van de baan. Dat bevestigen bronnen aan VoetbalPrimeur, na berichtgeving van onder meer de Leeuwarder Courant. Como heeft geen akkoord kunnen bereiken met Heerenveen en is doorgeschakeld.

    Haye was al enige tijd op weg naar Como. De Serie B-club, waar Cesc Fàbregas assistent-trainer is, werd zeer concreet voor de middenvelder, maar wist niet tot een akkoord te komen met Heerenveen. Een transfer is nu van tafel. Como is zelfs al dicht bij de komst van een alternatief, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport: Austra Wien-middenvelder Matthias Braunöder gaat de overstap maken naar het noorden van Italië.

    Het was geen geheim dat Heerenveen graag een vervanger aan wilde trekken voor Haye, voordat de club hem liet gaan. Naar verluidt hoopten de Friezen op de komst van Mihály Kata, een 21 jarige Hongaarse middenvelder. Heerenveen moest echter wachten op een mogelijke transfer van Kata, waarna het geduld van Como op is geraakt.

    Heerenveen lijkt nu niets meer over te houden aan Haye, die over een aflopend contract beschikt. Het is niet uitgesloten dat hij deze zomer alsnog transfervrij de overstap maakt naar Como. In de eerste instantie trekt de club Braunöder namelijk op huurbasis aan, met optie tot koop.