Boukhari wilde mee naar Ajax: 'Achteraf misschien blij dat je bent gebleven'

Boukhari wilde mee naar Ajax: 'Achteraf misschien blij dat je bent gebleven'

22 januari - 22:27
22

Sparta assistent-trainer Nourdin Boukhari stond er afgelopen zomer voor open om Maurice Steijn te volgen richting Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers kreeg het nieuws over de overstap van Steijn echter pas erg laat te horen, en achteraf is hij eigenlijk maar blij dat hij in Rotterdam is gebleven. 

"Ik wist zelf niet dat hij naar Ajax ging", blikt Boukhari maandagavond terug bij Rondo. De 43-jarige Rotterdammer was vorig seizoen de rechterhand van Steijn. Samen gidsten ze Sparta naar de zesde plek, alvorens Ajax aanklopte. "Ik wist wel dat er iets speelde. In februari moesten er gesprekken komen over een verlenging, maar dat bleef maar uit. Dan weet je ongeveer wat er gaat spelen. Ik wist het op de laatste dag (van het seizoen, red.), toen vertelde Maurice me dat hij voor drie jaar bij Ajax had getekend."

Voor Boukhari was het toen ook wel duidelijk dat Steijn niet van plan was om hem mee te nemen naar de Johan Cruijf ArenA. Dat nieuws stelde Boukhari toch wel een beetje teleur. 'Ik heb toen aangegeven: we hebben een jaar samengewerkt en je geeft zelf aan dat we een goed team hebben. Uiteindelijk heb ik het aan hem gevraagd, maar toen was vanuit Ajax al de beslissing genomen om Maduro (Hedwiges, red.) en Bakkati (Saïd, red.) te nemen. Als dit nu gebeurt, ben je achteraf misschien wel blij dat je bent gebleven."

Boukhari bleef bij Sparta, dat nu ook onder Steijn-opvolger Jeroen Rijsdijk bezig is aan een prima seizoen. De Kasteelheren staan achtste en hebben slechts één punt minder dan nummer zes Go Ahead Eagles, dat afgelopen zondag nog met 0-2 te sterk was op Het Kasteel.