Ajax staat open voor tijdelijk vertrek Carlos Forbs

'Ajax staat open voor huurdeal Forbs, ook keeper mag nog vertrekken uit Amsterdam'

24 januari om 07:55
Laatste update: 24 januari om 10:57

Ajax staat niet onwelwillend tegenover een (tijdelijk) vertrek van Carlos Forbs. Althans, dat meldt het Algemeen Dagblad. Ook zou Jay Gorter of Geronimo Rulli nog mogen vertrekken uit de hoofdstad. 

Volgens de krant hebben 'meerdere Premier League-clubs' geïnformeerd naar de buitenspeler die afgelopen zomer voor minimaal veertien miljoen euro overgenomen werd van Manchester City. Van Nottingham Forest en Burnley is bekend dat zij in de markt zijn voor Forbs, het is nog niet bekend welke andere clubs uit Engeland ook achter de vleugelaanvaller aanzitten. Het AD meldt overigens dat de onderhandelingen zich nog niet in een gevorderd stadium bevinden. 

Forbs behoorde eerst tot het groepje nieuwelingen dat niet weg mocht deze winter, maar de clubleiding van Ajax lijkt een ommezwaai gemaakt te hebben en nu open te staan voor een huurdeal. 

Ook de keeperssituatie komt aan bod. Zowel Geronimo Rulli als Jay Gorter verloor door blessures zijn basisplaats aan Diant Ramaj en beide heren nemen het komende halfjaar liever niet plaats op de bank. Voor Rulli hebben enkele clubs interesse getoond, maar van doorpakken is voorlopig nog geen sprake. Mocht de Argentijn geen nieuwe werkgever vinden, dan komt Gorter in aanmerking voor een (tijdelijke) overgang. Eerder was de 23-jarige doelman al bijna rond met het Deense Brondby, maar hij bleef in Amsterdam nadat Maurice Steijn hem de voorkeur gaf boven Ramaj. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!