Kogel door de kerk: FC Groningen maakt melding van komst Portugese aanvaller

Kogel door de kerk: FC Groningen maakt melding van komst Portugese aanvaller

24 januari - 10:19
14

FC Groningen heeft Rui Mendes officieel binnen. Op dinsdagavond kwam reeds naar buiten dat de aanvaller in Groningen gesignaleerd was en een medische keuring zou ondergaan, en nu maakt de Trots van het Noorden definitief melding van de komst van Mendes.

Mendes, die FC Emmen verruilt voor de Groningers, tekent een verbintenis tot de zomer van 2027 bij de club waar Dick Lukkien aan het roer staat. De Portugees is geen onbekende voor Lukkien, daar de twee bij de club uit Drenthe al samenwerkten. In de zomer was Mendes ook al in beeld bij Groningen, maar kwam het niet van een transfer.

Wedden

Meer odds

De transfersom die FC Groningen betaalt zou naar verluidt 250 duizend euro bedragen, plus vijftigduizend euro wanneer de club vanuit de Keuken Kampioen Divisie weet te promoveren naar de Eredivisie. Bovendien gaat bij een eventuele verkoop van Mendes tien procent naar de club uit Drenthe.

In dienst van FC Emmen beleefde Mendes een sterk eerste seizoen onder Lukkien, waarin hij met de club promoveerde na vijftien goals te hebben gemaakt en vijf assists te geven. De Portugese aanvaller gaf daarmee een belangrijke bijdrage aan de toenmalige promotie van de club.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!