Goed nieuws voor Ajax: Henderson heeft werkvergunning binnen en traint mee

Goed nieuws voor Ajax: Henderson heeft werkvergunning binnen en traint mee

24 januari om 13:57

Jordan Henderson heeft zijn werkvergunning binnen. Ajax deelt via social media een video waarop te zien is dat de 33-jarige middenvelder in trainingskleren het veld op De Toekomst opstapt.

Het betekent dat Henderson zaterdagavond tegen Heracles Almelo kan debuteren voor Ajax. De vraag rijst of trainer John van 't Schip hem laat spelen, gezien het een wedstrijd op kunstgras betreft en de middenvelder weinig trainingsuren met zijn ploeggenoten heeft doorgebracht. Volgende week neemt Ajax het op tegen PSV. Die wedstrijd komt in elk geval op tijd voor Henderson.

Dat Henderson zo lang moest wachten op zijn werkvergunning, heeft te maken met het feit dat het Verenigd Koninkrijk sinds 2020 geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie. Een profvoetballer van buiten de EU moet over een zogeheten GVVA (gecombineerde vergunning verblijf en arbeid) beschikken. Om in aanmerking te komen voor een GVVA gelden bepaalde criteria, waaronder salaris en niveau.

Henderson voldoet aan die criteria en heeft zijn werkvergunning dus op zak. Ajax nam hem vorige week transfervrij over van Al Ettifaq. Afgelopen weekend zag Henderson vanaf de tribunes in de Johan Cruijff Arena hoe zijn nieuwe werkgever met 4-1 won van RKC Waalwijk.