Almere draait op voor kosten Fortuna

Almere City compenseert alle kosten van Fortuna: 'Normaal als goed gastheer'

24 januari om 20:13

Almere City heeft alle kosten die Fortuna Sittard afgelopen zaterdag heeft moeten maken gecompenseerd. De Limburgers reisden af naar Flevoland, om vlak voor de aftrap pas te horen dat het duel werd afgelast. 

Er ging een streep door het duel omdat een gedeelte van het veld door vorst spekglad was geworden. Dat had te maken met een defecte verwarmingsbuis, waardoor de recent aangelegde veldverwarming van Almere niet goed werkte. John Bes, algemeen directeur van de promovendus, laat voorafgaand aan de inhaalwedstrijd weten contact te hebben gehad met Fortuna. "Laat duidelijk zijn dat we de emoties op die avond heel goed begrijpen."

"We begrijpen ook dat zij veel kosten hebben gemaakt", vervolgt Bes. "Los van het feit dat dat nou overmacht was of niet, we hebben ons sowieso genoodzaakt gevoeld om hun volledig te compenseren in die kosten. Dat lijkt me ook heel normaal als goed Gastheer. Dat is ook met waarderen ontvangen door Fortuna."

Het duel tussen Almere en Fortuna is woensdagavond om 18.45 uur begonnen. Beide elftallen doen weinig voor elkaar onder en staan met negentien punten in de middenmoot.