'FC Twente wil transferblokkade voor zijn en bespreekt Ugalde-deal met KNVB'

'FC Twente wil transferblokkade voor zijn en bespreekt Ugalde-deal met KNVB'

25 januari - 09:40
110

FC Twente gaat er niet vanuit dat de KNVB een stokje gaat steken voor de mogelijke transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. Dat meldt Tubantia donderdagochtend. In de Verenigde Staten deed de MLS dat onlangs wel. Zo werd FC Dallas-spits Jesús Ferreira een overstap naar Spartak door de neus geboord. 

De MLS zou toen de risico's van de financiële transacties tussen Amerikaanse en Russische bedrijven hebben opgevoerd als reden voor de transferblokkade. Om een soortgelijk scenario voor te zijn, nam Twente deze week al contact op met de KNVB. Na gesprekken bleek dat de bond een transfer naar Spartak niet wil of kan tegenhouden. 

De Tukkers hebben overigens nog geen definitief akkoord bereikt. Over de transfersom, die om en nabij de 15 miljoen euro bedraagt, bestaat al wel consensus. Twente hoopt ergens op donderdag vanuit de VS een rapport te ontvangen, waarin het juridische aspect van de naderende deal volledig wordt belicht. Spartak staat niet op de sanctielijst van de Europese Unie, maar de ploeg van trainer Joseph Oosting wil ondanks dat geen enkel risico nemen. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!