'Ajax probeerde vergeefs opgebloeide huurling terug te roepen'

'Ajax probeerde vergeefs opgebloeide huurling terug te roepen'

26 januari - 11:22
95

Ajax heeft eraan gedacht om Francisco Conceição vroegtijdig terug te halen van zijn verhuurperiode bij FC Porto, zo meldt het Portugese Record. De buitenspeler is in zijn vaderland aan een sterke fase bezig.

Ajax is op zoek naar een rechtsbuiten, waardoor de Amsterdammers nadachten over het terugroepen van Conceição. De Portugees vroegtijdig terughalen lijkt echter niet haalbaar, omdat Porto niet wenst mee te werken en er geen clausule in het huurcontract is opgenomen.

Ook een zomerse terugkeer van Conceição lijkt niet plaats te gaan vinden. Porto zou de aanvaller, tevens zoon van trainer Sergio Conceição, willen behouden. Zodra de Ajax-huurling 25 wedstrijden met daarin minimaal 45 minuten speeltijd op zijn naam heeft staan, is Porto verplicht hem over te nemen. Ajax zou in dat geval tien miljoen euro toucheren.

Persoonlijk zou Conceição een voorkeur hebben voor een langer verblijf bij Porto, waar hij recentelijk is gegroeid in zijn rol. Bij afwezigheid van Mehdi Taremi, die met Iran actief is op de Azië Cup, is de speeltijd van de Portugees toegenomen. Dit seizoen was de buitenspeler tot dusver betrokken bij negen goals. Hij maakte vier goals en gaf vijfmaal een assist.