Verweij geeft duidelijkheid over mogelijke terugkeer Tagliafico bij Ajax

Verweij geeft duidelijkheid over mogelijke terugkeer Tagliafico bij Ajax

26 januari - 22:36
51

Een terugkeer van Nicolás Tagliafico naar Ajax is op dit moment niet aan de orde. Dat meldt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. De Argentijn ontbrak vrijdag in de wedstrijdselectie van Olympique Lyon, waardoor de geruchtenstroom op gang kwam.

Verschillende Franse media informeerden naar de reden achter de afwezigheid van Tagliafico, maar Lyon wilde daar niets over kwijt. Ajax-fans reageerden op sociale media hoopvol, maar komen van een koude kermis thuis. "Volgens mij is Tagliafico op dit moment niet terug te halen", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Via X laat de clubwatcher weten contact te hebben gehad met de zaakwaarnemer van de linksback. 'Van Ajax op dit moment geen sprake', schrijft hij.

Tagliafico speelde vorige week nog de hele wedstrijd voor Lyon. Van een blessure lijkt daarom geen sprake. Waarom hij wel ontbreekt, is voorlopig gissen. Valentijn Driessen meent dat Ajax er wel goed aan zou doen om Tagliafico aan te trekken. "Dat zou natuurlijk geen verkeerde keuze zijn. Niet voor niets wilden ze hem in de zomer hebben. Sosa voldoet natuurlijk niet en Martha is te licht voor de linksbackpositie, dus je kunt daar wel iemand gebruiken."

De 31-jarige vleugelverdediger maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Ajax naar Lyon. De Franse club is dit seizoen in een strijd tegen degradatie verwikkeld.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!