Doelpuntenfestijn in Almelo: Ajax zegeviert na vermakelijke tweede helft

27 januari - 22:54
231

Ajax heeft zaterdagavond een zege op Heracles Almelo geboekt. Vijf knotsgekke minuten in de tweede helft schudde het duel helemaal op en uiteindelijk trokken de Amsterdammers de wedstrijd over de streep: 2-4.

Zonder Jordan Henderson, die wel aanwezig was in Almelo, en Steven Bergwijn begon Ajax aan de wedstrijd. De ploeg van John van 't Schip leek de controle van meet af aan te hebben, maar Heracles sloeg met de eerste de beste kans direct toe. Jizz Hornkamp profiteerde van een inschattingsfout van Jorrel Hato en maakte oog in oog met Diant Ramaj geen fout.

Lang kon Heracles niet genieten van de voorsprong. Vier minuten na de 1-0 maakte Brian Brobbey gelijk. De spits gebruikte zijn lichaam perfect en schoot uit de draai snoeihard raak. In het restant van de eerste helft was Ajax de gevaarlijkste ploeg, al werd het overwicht niet omgezet in doelpunten.

Na rust werd het wél een doelpuntenfestijn. Steven Berghuis opende in minuut 55 het bal, nadat hij Heracles-doelman Michael Brouwer in de verre hoek verschalkte. Twee minuten later tekende Brobbey met een heerlijke knal voor de 1-3 en daarmee leek de wedstrijd in het slot te zitten, maar niets bleek minder waar. Weer drie minuten later maakte Heracles de aansluitingstreffer via Mario Engels, die Ramaj met een van richting veranderd schot kansloos liet.

Heel gevaarlijk werd Heracles daarna niet meer. Zes minuten voor tijd gooide Kristian Hlynsson, na een geweldige aanname, de wedstrijd in het slot met een bekeken schuiver. Door de zege staat Ajax in puntenaantal gelijk met nummer vier AZ. De Alkmaarders hebben een wedstrijd minder gespeeld en komen zondag in actie tegen sc Heerenveen.