Memphis weer trefzeker bij zege Atlético, Inter boekt nipte zege en PSG morst

Memphis weer trefzeker bij zege Atlético, Inter boekt nipte zege en PSG morst

28 januari - 23:05 Laatste update: 23:15
7

Bij Atlético Madrid heeft Memphis Depay zondag van zich laten horen, terwijl Internazionale in de Serie A goede zaken deed in Florence. Paris Saint-Germain kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen het Brest van Marco Bizot. Borussia Dortmund heeft vertrouwen getankt richting het Champions League-tweeluik met PSV, terwijl Girona aan kop in Spanje en Mark van Bommel lelijk uitgleed met Royal Antwerp FC

Atlético Madrid - Valencia: 2-0

Na de doordeweekse bekerzege wist Atlético Madrid ook in het weekend te winnen. Deze keer was de ploeg van Diego Simeone met 2-0 te sterk voor subtopper Valencia, waardoor de Madrilenen weer op gelijke hoogte komen met FC Barcelona. Ver in de blessuretijd van de eerste helft opende Samuel Lino de score voor Atléti, waarna Memphis Depay na een uur spelen de eindstand op het bord zette.

Fiorentina - Internazionale: 0-1

Na het gelijkspel van Juventus tegen Empoli kon Internazionale goede zaken doen in Italië. Daarin slaagde de Nerazzuri, door een nipte zege te boeken op Fiorentina. Dankzij een goal van Lautaro Martinez ging Inter met een overwinning weg uit Florence, waardoor de club nu aan kop gaat in de Serie A, met één punt meer dan Juventus en één wedstrijd minder gespeeld

Paris Saint-Germain - Brest: 2-2

Paris Saint-Germain heeft op zondagavond punten laten liggen in de Ligue 1. In eigen huis wisten de Parijzenaars niet te winnen van Brest, waar Marco Bizot tussen de palen stond. De thuisclub kwam nog op een 2-0 voorsprong, dankzij goals van Marco Asensio en Randal Kolo Muani. Mahdi Camara en Mathias Pereira gooiden echter roet in het eten en zorgden voor een punt voor Brest, dat derde staat in Frankrijk.

Borussia Dortmund - VfL Bochum: 3-1
Aan de hand van een uitblinkende Ian Maatsen was Dortmund met 3-1 te sterk voor het Bochum van trainer Thomas Letsch. Niclas Füllkrug werd de man van de wedstrijd door een hattrick te produceren. Nico Schlotterbeck passeerde zijn eigen doelman.

Naast Maatsen stond er met Donyell Malen nog een Nederlander aan de aftrap in het Signal Iduna Park. Na de zege op Bochum staat Dortmund, dat het in de achtste finales van de Champions League opneemt tegen PSV, vierde in de Bundesliga met dertien punten achterstand op lijstaanvoerder Bayer Leverkusen.

Celta de Vigo - Girona: 0-1
Girona mag zich in elk geval tot donderdag koploper van La Liga noemen. Celta de Vigo werd zondagmiddag 0-1 verslagen door een doelpunt van Cristian Portu. Daley Blind speelde weer de gehele wedstrijd. Door de zege heeft Girona nu 55 punten, één meer dan Real Madrid. De Koninklijke heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

KAS Eupen - Royal Antwerp FC: 1-0
Antwerp liep zondagmiddag tegen de vijfde nederlaag van het seizoen aan in België. KAS Eupen, de nummer dertien van de Jupiler Pro League, won met 1-0 door een doelpunt van Brandon Baiye. Vincent Janssen miste een penalty.

Het was de eerste wedstrijd die Antwerp speelde zonder Arthur Vermeeren, die voor een recordbedrag van maximaal 27 miljoen euro naar Atlético Madrid is vertrokken. De ploeg van trainer Van Bommel, die naast Janssen ook Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp in de basis zette, staat zesde en heeft zestien punten minder dan koploper Union Sint-Gillis.