VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, 'Oranje-tandem' in de spits

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, 'Oranje-tandem' in de spits

29 januari - 10:00 Laatste update: 16:24
61

Voor de allereerste keer dit seizoen is Ajax hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Amsterdammers leveren drie spelers. Ook PSV, Feyenoord, FC Twente, Excelsior, FC Utrecht en PEC Zwolle zijn van de partij.

Lars Unnerstall (FC Twente)
De grote plaaggeest van Feyenoord, zondagmiddag in De Kuip. De Duitse doelman was in de tweede helft los en was ook onpasseerbaar, ook voor topschutter Santiago Gimenez vanaf elf meter.

Wedden

Meer odds

Siebe Horemans (Excelsior)
Het competitieduel tussen Excelsior en FC Utrecht (1-1) was het aanzien nauwelijks waard, maar Horemans zorgde toch nog voor een hoogtepunt met zijn prachtgoal. De Belg hoort al langer bij de beste Kralingers.

Robin Pröpper (FC Twente)
Twente heeft een verdediging die zich kan meten met de top, zei trainer Joseph Oosting na het doelpuntloze gelijkspel tegen Feyenoord. Pröpper is de onbetwiste kapitein van het Enschedese schip.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Het was goed zoeken naar Feyenoord-uitblinkers tegen FC Twente, maar Hancko wist zich te onttrekken aan de malaise. De Slowaak toonde weer eens aan waarom hij vorig seizoen de beste verdediger van de Eredivisie was.

Sergiño Dest (PSV)
Na een strakke voorzet van Dest pegelde Luuk de Jong zijn eerste van twee goals binnen tegen Almere City FC. Zo'n connectie als Jetro Willems met de PSV-spits, die hebben de twee nog niet. Maar het begint er wel op te lijken.

Jens Toornstra (FC Utrecht)
De transferdeadline nadert, maart Toornstra gaat nergens meer heen. Als een duveltje uit een doosje is hij er weer. De routinier hielp FC Utrecht zaterdagavond aan een punt bij Excelsior.

Kristian Hlynsson (Ajax)
'Kleine Kris', zoals hij zoals liefkozend wordt genoemd door zijn trainer John van 't Schip, was goud waard voor Ajax in Almelo. Met een assist en afgemeten doelpunt nam hij zijn ploeg bij de hand.

Eliano Reijnders (PEC Zwolle)
Het broertje van Oranje-international Tijjani Reijnders verving de geblesseerde Ferdy Druijff met verve. Door zijn goal ging PEC aan de haal met drie belangrijke punten - en werd hekkensluiter Vitesse dieper in de put geduwd.

Steven Berghuis (Ajax)
Vorige week zei Berghuis dat hij en Steven Bergwijn 'meer gekoesterd' moeten worden als beste spelers van de Eredivisie. De aanvaller, die stelt dat zijn woorden verkeerd zijn overgekomen, liet tegen Heracles nu weer gewoon zijn voeten spreken.

Luuk de Jong (PSV)
De Jong staat nu op 17 goals, waarmee hij Santiago Gimenez (19) en Vangelis Pavlidis (20) in het zicht heeft op de topscorerslijst. Extraatje: na zijn goal tegen Almere City heeft de 33-jarige spits nu tegen alle 28 tegenstanders die heeft getroffen in de Eredivisie gescoord.

Brian Brobbey (Ajax)
Brobbey staat vierde in het topscorersklassement, met dertien goals. Tegen Heracles voegde hij er weer twee toe aan zijn seizoenstotaal. De spits is in bloedvorm en zorgt ervoor dat bondscoach Ronald Koeman niet meer om hem heen kan.