PSV biedt op FC Groningen-verdediger Blokzijl

PSV biedt vijf ton op Groningse verdediger: 'Voor ons totaal niet interessant'

29 januari om 08:00

PSV heeft concrete interesse in Thijmen Blokzijl. Het bod dat de Eredivisie-koploper heeft uitgebracht op achttienjarige verdediger, vindt zijn club FC Groningen echter 'totaal niet interessant'.

PSV heeft volgens het Dagblad van het Noorden vijf ton over voor Blokzijl. "Het bod is voor ons totaal niet interessant", reageert directeur Wouter Gudde. "Wij willen hem helemaal niet kwijt. Thijmen is een uitstekende speler."

Blokzijl is hoe dan ook geen vaste waarde onder trainer Dick Lukkien. Vorig seizoen speelde hij als VWO-scholier vijftien Eredivisie-wedstrijden voor FC Groningen, waar hij de boeken inging als de jongste basisdebutant in de clubgeschiedenis.

Gudde: "Hij komt dit seizoen wat minder aan spelen toe, maar dat moet je wel afzetten tegen het feit dat hij nog maar achttien jaar is en enorme stappen heeft gezet het afgelopen jaar. Ik denk dat hij bij ons nog veel kan leren."

Blokzijl beschikt over een contract tot medio 2026 in Groningen. Het is niet duidelijk of PSV voor het einde van de transfermarkt, die donderdag om 23.59 uur sluit, nog een nieuwe poging gaat wagen.

"Wij zitten niet in de situatie dat we zomaar elk bod naast ons neer kunnen leggen, maar in dit geval gaan we pas luisteren als er extreem hoge bedragen op tafel komen", aldus Gudde. "Het huidige bod vonden we in ieder geval bij lange na niet genoeg. We hebben heel veel vertrouwen in de toekomst van Thijmen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!