Vink looft gedrevenheid Berghuis na controversiële uitspraken: 'Was echt subliem'

Vink looft gedrevenheid Berghuis na controversiële uitspraken: 'Was echt subliem'

29 januari - 16:25 Laatste update: 16:37
50

Volgens Marciano Vink heeft Steven Berghuis op een positieve manier gereageerd op de kritiek die volgde na zijn opmerkingen na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. In een interview had Berghuis aangegeven dat spelers zoals Steven Bergwijn en hijzelf meer gekoesterd moesten worden. Na de wedstrijd tegen Heracles Almelo nam hij deze woorden terug.

"Hij heeft zichzelf door de woorden die hij vorige week heeft geuit, eigenlijk een schop onder zijn hol gegeven", vertelt Vink bij Dit was het Weekend op ESPN. "Hij wilde zijn woorden goedpraten door zichzelf te laten zien. Hij had 108 balcontacten en daaruit creëerde hij acht kansen. Voor één speler is dat echt veel", stelt de analist.

Vink had Berhuis lang niet meer zo gedreven gezien. "Hij was aanvallend bedrijvig, maar ook verdedigend. Hij hielp Gooijer aan de rechterkant en vroeg ballen tussen de linies. Ook het inspelen en doorbewegen heb ik in geen weken van Berghuis gezien. De aanvoerdersband plus misschien de woorden van vorige week hebben hem goed gedaan om gebrand te zijn op een betere prestatie."

"Dit soort gedrevenheid zien we graag en daarom hebben wij kritiek als dit er niet is", gaat Vink verder. "Met zijn spel van zaterdag heeft hij in ieder geval laten zien dat het er nog in zit. Want ik twijfelde eraan of hij de bereidheid om anderen te helpen en zichzelf dienstbaar op te stellen nog had. Aan de bal was hij echt subliem en zonder bal vond ik hem ook erg goed. Dan heb je ook gelijk een positief gevoel bij hem", besluit de voormalig Ajax-middenvelder.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!