Dordrecht-coach pislink: 'Hij heeft één ding goed gedaan en dat is mij rood geven'

Dordrecht-coach pislink: 'Hij heeft één ding goed gedaan en dat is mij rood geven'

30 januari - 10:44 Laatste update: 10:44
21

Michele Santoni, hoofdcoach van FC Dordrecht, was niet te spreken over de arbitrage tijdens de wedstrijd tegen Jong Ajax maandagavond (2-2). Santoni moest zijn commentaar op de leiding bekopen met een rode kaart.

Dordrecht-verdediger Antef Tsoungui kreeg twee gele kaarten van scheidsrechter Nick Smit, tot verbazing van Santoni. "Het was gewoon een kruising van twee spelers op het middenveld. Het was geen open kans. Het was gewoon een van de vele overtredingen die gebeuren tijdens het voetbal", zei hij na afloop van de wedstrijd tegenover ESPN. Santoni wilde het niet te veel over de scheidsrechter hebben, maar kon het niet laten om er tóch iets over te zeggen. "Hij heeft maar één ding goed gedaan vandaag en dat is mij rood geven. Voor de rest zat hij er alleen maar naast."

De Italiaans-Nederlandse manager doelt op het feit dat ook hij twee gele kaarten van scheidsrechter Smit kreeg. De eerste kreeg hij voor commentaar op de arbitrage. Voor die kaart had hij een cynisch applausje over, waardoor hij direct zijn tweede gele kaart kreeg en dus rood. "Ik heb van alles gezegd. Niet tegen de scheidsrechter, maar tegen de vierde man. Wij moeten een bepaalde vechtlust tonen. Als trainer zijnde ben ik de eerste die dat moet uitstralen en soms ga je daarin over de schreef. Daar zijn wij in Italië heel goed in", lacht hij.

Dordrecht is bezig aan een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en staat op een zesde plek. Het gelijkspel in Amsterdam werd dan ook gezien als duur puntverlies in de strijd om een ticket voor de play-offs. Aanstaande vrijdag nemen de Schapenkoppen het in eigen huis op tegen directe concurrent FC Groningen.