Babadi pijnigt koploper Willem ll, Jong Ajax bedwingt Dordrecht, blamage Cambuur

29 januari - 21:59 Laatste update: 22:03
21

Koploper Willem ll heeft maandagavond ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met Jong PSV, waar Isaac Babadi de enige Eindhovense treffer maakte. Succes was er ook voor Jong Ajax, dat het hoger geklasseerde FC Dordrecht in bedwang hield. SC Cambuur liet zich in eigen huis verrassen door laagvlieger TOP Oss.

Jong PSV - Willem ll
Babadi is al wekenlang onderwerp van gesprek. PSV slaagt er maar niet om het contract van de aanvallende middenvelder te verlengen. Ondertussen zouden meerdere clubs, waaronder Ajax en Feyenoord, de situatie in de gaten houden. Tegen Willem ll, de koploper van de KKD, stond hij in de basis. Na 66 minuten zorgde hij voor het enige Jong PSV-doelpunt. Babadi zette de aanval zelf en rondde even later met links af. De Tilburgers namen, niet geheeld verdiend, uiteindelijk toch nog een puntje mee uit Eindhoven. Rúnar Thór Sigurgeirsson maakte in de 88e minuut de 1-1.

Jong Ajax - FC Dordrecht
In Dordrecht trof Jong Ajax een veel hoger geklasseerder team, maar het ging vanaf minuut één gelijk op op De Toekomst. Onder toeziend oog van John van 't Schip en Jordan Henderson, nam Dordrecht de voorsprong. Mathis Suray scoorde al na zes minuten. De Ajax-talenten draaiden de wedstrijd vervolgens volledig om. Jaydon Banel en Julian Brandes zorgden in het daaropvolgende kwartier voor een Amsterdamse voorsprong. Die werd na rust ongedaan gemaakt door Illias Bronkhorst. Dordrecht eindigde het duel overigens met tien man. Antef Tsoungui kreeg na 69 minuten spelen de rode kaart.

SC Cambuur - TOP Oss
De eerste helft in Leeuwarden was niet om over naar huis te schrijven, al had Cambuur wel het meest recht op de openingstreffer. Die kwam er ook, toen spits Remco Balk na 75 minuten afdrukte. In plaats van dat de formatie van trainer Henk de Jong de voorsprong vergrootte, liet het zich compleet verrassen door nummer achttien Oss. Arthur Allemeersch maakte vier minuten later de 1-1, waarna Roshon van Eijma één minuut voor tijd zelfs de 1-2 verzorgde. Dat alles gebeurde met Vito Wormgoor als toeschouwer. Hij is de nieuwse aanwinst van de Leeuwarders, die door de nederlaag de bovenste plekken even uit zicht verliezen.