'Vitesse vindt gewenste spits: AZ'er Meerdink moet voor broodnodige goals zorgen'

'Vitesse vindt gewenste spits: AZ'er Meerdink moet voor broodnodige goals zorgen'

31 januari - 10:42
47

Vitesse slaat woensdag spijkers met koppen. Waar de Arnhemmers eerder op de dag bekendmaakten dat Said Hamulic is vertrokken, komt Mexx Meerdink de gelederen juist versterken. De twintigjarige spits komt op huurbasis over van AZ, meldt de Gelderlander.

Vitesse zat de laatste weken nadrukkelijk achter Meerdink aan, maar AZ wilde nog niet meewerken. Inmiddels is de spitsencarrousel echter op gang gekomen. Door de aanstaande transfer van Jens Odgaard naar Bologna plukken de Alkmaarders op hun beurt Lequincio Zeefuik weg bij FC Volendam. Dat maakt de weg vrij voor een verhuur van Meerdink aan de Gelderse club.

De Winterswijker maakt de overstap naar het Gelredome nu Hamulic definitief is vertrokken. Meerdink heeft nog een contract tot medio 2027 bij AZ, maar mede door de concurrentie van Vangelis Pavlidis kreeg hij nog weinig speeltijd. Hij kwam niet verder dan twee korte invalbeurten in de Eredivisie, al kwam dat ook door blessures. Namens Jong AZ was hij in zeventien Keuken Kampioen Divisie-duels goed voor vier treffers.

Meerdink, die vorig jaar met de Alkmaarse talenten indruk maakte in de Youth League, krijgt nu in Arnhem de kans om zich verder te ontwikkelen. Hij moet de ploeg van interim-trainer Edward Sturing aan doelpunten helpen. Vitesse staat laatste en scoorde pas dertien keer.