Vitesse vindt oplossing voor overbodige spits en maakt ruimte voor Meerdink

Vitesse vindt oplossing voor overbodige spits en maakt ruimte voor Meerdink

31 januari - 10:25
15

Vitesse neemt per direct afscheid van Said Hamulic. De Arnhemmers maken bekend dat de huurovereenkomst met de 23-jarige Nederlandse spits van Bosnische afkomst is beëindigd, zodat zijn werkgever Toulouse hem nu bij Lokomotiv Moskou kan stallen.

De Russische club heeft tevens een optie tot koop bedongen voor Hamulic, die in Arnhem niet uit de verf kwam. In dertien Eredivisie-duels, waarvan acht als basisspeler, scoorde hij niet en gaf hij één assist. Het vertrek van de geboren Leiderdorper maakt bij Vitesse de weg vrij voor een nieuwe spits. Mexx Meerdink van AZ staat hoog op het lijstje. Ook de naam van Jürgen Locadia valt.

"Al met al is het Arnhemse avontuur van Said anders gelopen dan gepland", stelt technisch directeur Benjamin Schmedes van de Gelderse club. "We zijn blij dat Toulouse FC mee heeft willen denken met een passende oplossing. Dat is in het belang van de speler zelf, Vitesse en natuurlijk ook in het belang van de Franse club. We bedanken Said voor zijn inzet en wensen hem alle succes in zijn verdere carrière."

Hamulic werd pas twee jaar geleden prof. Hij kwam via de amateurs van Alphense Boys bij DFK Dainava Alytus in Litouwen terecht. Het was de start van een avontuurlijke periode, die hem langs Bulgarije (Botev Plovdiv), opnieuw Litouwen (FK Süduva Marijampole) en Polen (Stal Mielec) bracht. Vervolgens werd hij opgepikt door Toulouse, dat hem zonder succes bij Vitesse stalde.